Nieuwe productiehal om snelle groei te kunnen volgen

De jonge ondernemers Patrick Spooren (34) uit Retie en Serge Meulemans (34) uit Arendonk schrijven een opmerkelijk verhaal. Hun bedrijf 3T Beton heeft zopas in Lommel een investering van 800.000 euro afgerond in een bijkomende productiehal en een nieuwe betoncentrale. Daarmee komt de onderneming tegemoet aan de sterke groei. Het bedrijf  bestaat amper 3,5 jaar en telt intussen al 17 werknemers. 3T Beton produceert prefab betonelementen zoals trappen en balkons.

Vertrouwen winnen
“We zijn begonnen met niks”, lachen de twee. “Met een rolbrug en een betoncentrale die we zelf bijeen hadden gezocht.” Maar de klanten stonden al snel in de rij. “Ik stuurde wat mails rond en daarop volgde een hele lijst van offertes die we mochten maken”, vertelt Patrick Spooren. “In het begin kenden aannemers en architecten ons niet en moesten we vertrouwen winnen. Dat gebeurde door wat kleinere opdrachten uit te voeren en zo ging de bal aan het rollen.”

3T Beton maakt prefab betonelementen zoals steek- en draaitrappen, terrassen en ander maatwerk: dorpels, plinten, gevelpanelen, enz. “Het moet allemaal sneller en sneller gaan in de bouw”, legt Serge Meulemans uit, “en daarom wordt meer en meer gebruik gemaakt van prefab. Dat komt toe, wordt geïnstalleerd en ze kunnen verder.” Stipte leveringen zijn dan ook mee de sleutel tot het succes van 3T Beton. “We leveren kwaliteit en respecteren de leveringstermijnen, dat is superbelangrijk voor onze klanten.” Tegelijk profiteert het bedrijf mee van de toegenomen belangstelling voor beton in plaats van duurdere natuursteen. 3T Beton werkt voor klanten in heel België, maar vooral in de provincies Limburg en Antwerpen.

Productiehal helft groter
Het bedrijfspand werd uitgebreid tot 3000 vierkante meter en er werd een volledig nieuwe betoncentrale geïnstalleerd. Er kwamen enkele rolbruggen bij, een nieuwe torenkraan en er gebeurden enkele energiebesparende ingrepen zoals de installatie van ledverlichting. In totaal gaat het om een investering van 800.000 euro. “Die nieuwe investering laat ons toe om sneller en efficiënter te produceren”, verduidelijken de twee zaakvoerders. “We kunnen nu ook grotere en zwaardere elementen maken.” Dit jaar draait het bedrijf een omzet van 2,5 miljoen euro.

bron: lees hier